måndag 22 april 2013

GRAHAMSFRALLOR coming up













Bakning av matbröd stod på helgens schema...




Det fick bli favoritbrödet
∼ Grahamsfrallor med äpple ∼




Ett av  det absolut lättaste & godaste bröd jag bakat



passar med alla slags pålägg,
 idag blev det sallad ∼ salami ∼ tomat ∼ gräslök.
Ett mjukt & saftigt bröd, supersmidigt att ha i frysen och plocka fram
det antal som behövs...
Ett härligt vardagsbröd!





Homemade frallor & homemade kopparljusstakar.
Kopparljusstakarna är rester av rören vi använda vid tillverkningen
av vår koppararmatur ∼ passade perfekt att sätta värmeljus i!


∼ ∼ ∼ ∼ ∼


RECEPT PÅ GRAHAMSFRALLOR
ca. 20 st.
50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
25 gram rumstempererat smör
2 tsk. salt
1 msk sirap
200 gram turkisk yoghurt
1 rivet äpple
1/2 dl. krossat linfrö
5 dl. grahamsmjöl
1 liter vetemjöl

Gör såhär:
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt det ljumma vattnet.
Rör tills jästen löst sig. Klicka ner smöret.
Rör ner krossat linfrö, sirap, yoghurt, rivet äpple & salt, blanda väl.
Rör i grahamsmjöl och sist vetemjöl.
Låt degen jäsa 45 minuter under bakduk.
Tag upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i 20 delar.
Rulla delarna till bollar & lägg på plåt.
Låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk.
Grädda 10-12 minuter i 225 grader.




k r a m